Haygrove

Haygrove Ltd on englantilainen tunneliviljelyn ja puutarhaviljelyalan yritys, joka kehittää, valmistaa ja toimittaa valmisratkaisuna viljelysysteemejä. Tärkein tuoteryhmä on tunnelit ammattiviljelijöille ja puutarhoille.

 

Historia

Haygroven viljelytoiminta alkoi, kun Angus Davidson vuokrasi vuonna 1987 puoli hehtaaria maata ja aloitti mansikanviljelyn. Hän toi ns. espanjalaiset tunnelit ensimmäisenä Englantiin vuonna 1993. Kertyneen viljelykokemuksen pohjalta Haygrove alkoi itse valmistaa tunneleita ja aloitti niiden myynnin vuonna 1995.

Tänään Haygrove viljelee yli 200 hehtaarilla mansikka, vadelmaa, mustikka, karhunvatukkaa ja kirsikkaa sekä liljoja perinteisin ja luomumenetelmin ja esim. tuottaa 90% Englannin supermarkettien myymästä luomumansikasta. Haygrove on Englannin ensimmäinen luomukirsikan tuottaja.

Haygrove on tänä päivänä yksi maailman johtavista kasvutunneleiden valmistajista.

 

Ihmiset ja Osaaminen

Hehtaarit, tunnelit ja uuden kehittäminen on tärkeää, mutta kaikkein tärkeintä ovat ihmiset. Ilman ihmisiä ei olisi osaamista ja viljelyä.

Haygrove haluaa jakaa tietotaitoaan ja osaamistaan. Haygroven tiloilla niin Englannissa kuin Etelä-Afrikassa käy tuhansia vierailijoita vuosittain tutustumassa erilaisiin viljelymenetelmiin ja tunneliratkaisuihin. Lisäksi maissa, joissa myydään Haygroven tunneleita, järjestetään koulutuksia ja viljelijätapaamisia, joissa viljelijät voivat nähdä ja kuulla käytännön ratkaisuista eri olosuhteissa ja eri viljelykasveilla. Haygrove tekee yhteistyötä yliopistojen ja oppilaitosten kanssa ja hyödyntää uutta osaamista uusiin innovaatioihin. Mm. muovimateriaalikehitystyötä tehdään Reedin Yliopiston kanssa.

Haygrove on vahvasti mukana myös voittoa tuottamattomassa kehitysyhteistyössä Gambiassa ja Etelä-Afrikassa, jossa perheitä opetetaan ja tuetaan pääsemään suuresta köyhyydestä ja ottamaan vastuulleen viljelyä, oman elämän hallintaa ja elinolosuhteiden kehittämistä.

Haygrove-tunneleiden ja -kasvihuoneiden virallinen edustaja Suomessa

Peltosirkun Tila – Alvettulantie 427, 14680 Alvettula – sirkku@haygrove.fi

Tietosuojaseloste